Logitech MK540

Cum e viața asta… Ultima data când am scris despre un produs de la Logitech subliniam faptul ca poți să readuci la viața o tableta defectă cu ajutorul său. Era vorba de un mouse. Acum, încă înainte sa apuc sa ma gândesc la asa ceva, a trebuit sa îmi salvez laptopul cu ajutorul tastaturii pe care o aveam de testat.

Fără un motiv anume, laptopul meu a decis sa nu își mai vadă propria tastatura atunci când trebuie să introduc parola. Am luat tastatura externă, am băgat parola și a mers. Când am scos tastatura și am încercat-o pe cea a laptop-ului… a mers fără probleme. Mi-am zis ca s-a rezolvat. Dar nu. La următoarea pornire, aceeași problema. Și, evident, aceeași rezolvare. Pana una alta, lucrez asa. Dar dacă aveți o soluție – va aștept cu un comment.

mk540-advance-combo-pdp (1)

Așadar, povestea de azi e despre Logitech MK540, o tastatura care vine în pachet și cu un mouse. Pentru mine, știți deja, este soluția care mi-a salvat laptopul. Pentru alți utilizatori de laptopuri poate sa însemne altceva. Că tot trec acum prin așa ceva, pot să va dau și o idee despre cum poate sa va îmbunătățească sănătatea: o tastatura externă poate să va elibereze laptopul din poziția clasică de pe birou și îl puteți pune mai sus, la nivelul ochilor. Iar asta va poate scăpa de durerile de coloană cervicală, pe care probabil nici nu știați de ce le aveți. Da, poziția ghiocelului nu va face bine deloc. O simplă cutie de carton care sa va ridice ecranul cu 10-15 cm și o tastatura externa va poate modifica în bine poziția de lucru – iar asta o sa va îmbunătățească starea de sănătate. Sau o sa o mențină la nivelul actual. Oricum, aceste schimbări nu sunt evidente. Doar dacă va omoară durerile de cervicala și va amorțesc mâinile deja, o sa știți cât de rău se poate ajunge. Dar atunci e prea târziu. Așa ca nu va rămâne decât sa ma credeți pe cuvânt: căutați pe YouTube pozițiile corecte de lucru la calculator și aplicați-le. Alternativa vine cu nota de plata mai târziu, dar e mult prea mare prețul.

Revenind la MK540. Tastatura full size. Fără fir. Bateriile țin incredibil de mult.

mk540-advance-combo-pdp (2)

Pentru tastatura MK540 cele doua baterii alcaline AA asigura o autonomie de 36 de luni. 3 ani. Ce sa mai zic? Mouseul care vine în pachet, pe numele lui M310, funcționează cu o singura baterie AA. Cu cea pe care o găsiți în cutie o sa meargă 18 luni. Și nu e o baterie specială. E absolut normala. Și ține un an și jumătate.

mk540-advance-combo-pdp

Tehnologia de conectare este pe 2,4 GHz și merge pana la 10 metri. Pentru acasă asta înseamnă ca puteți sa legați laptopul la TV prin HDMI și cu tastatura și mouseul, de pe canapea, controlați tot ce aveți nevoie ca sa va faceți televizorul foarte inteligent. Filme, jocuri, pe ecranul mare… Lux.

Un alt avantaj pe care îl aduce combinația asta este conexiunea USB. Folosește sistemul  Logitech Unifying, care printr-un singur receiver USB conectează atât tastatura cât și mouseul. Și poate sa conecteze și alte dispozitive. Dar faptul ca ocupă doar un port USB este vital pentru laptopurile cu mici probleme de conectivitate.

mk540-advance-combo-pdp

La capitolul confort trebuie sa menționez ca tastatura are suport pentru palme, asa ca o sa fie ușor de folosit în zilele alea lungi în care o sa aveți mult de scris. Iar piciorușele din spate, cele care o ridica, au doua poziții, cu un sistem ingenios, care o înclină fie la 4°, fie la  8°. Sau o puteți lăsa paralela cu masa. Cei de la Logitech s-au gândit și la eventualele accidente, așa că tastatura rezistă la stropiri. mk540-advance-combo-pdp (3).png

Și nu uitați că dacă folosiți un telefon cu android la care tastați foarte mult, cu un simplu cablu USB OTG puteți sa conectați tastatura aceasta și mouseul și aveți deja jumătate de laptop la dispoziție. Sau unul întreg. Depinde ce vreți de la el.

Deci o tastatură așa cum trebuie pentru un calculator folosit intensiv, dar care merge perfect și la un laptop pe care vreți să îl folosiți într-o poziție mai înaltă. Prețurile variază între 270 și 350 de lei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s