TP-Link Archer C5400X

 

TP-Link a adus la East European Comic Con routerul Archer C5400X. De fapt este un prototip al acestuia. Ce este interesant la el? Pai, este primul router din lume cu procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biti. Toate procesoarele insumeaza 7 nuclee, generand o putere de procesare de peste 9.6GHz si o rata de transfer de pana la 5,4 Gbps. Pana acum aveam acces la 3,2 Gbps. De fapt oricum nu ajungem la asemenea viteze de transfer, pentru ca suntem limitati de ce ofera ISP-ul. Dar ce se schimba la achizitionarea unui asemenea dispozitiv este viteza de transfer a terminalelor in casa sau un birou pana la cablul de net. Archer C5400X este un router tri-band (are o retea de 2,4 si 2 de 5 GHz) care are pe langa super procesorul Broadcom cu patru nuclee alte 3 procesoare specializate dedicate feicarei benzi de wireless.  Asta il face cel mai puternic echipament WLAN din industrie pentru consumer. Routerul asigura o viteza de 1000Mbps in banda de 2,4GHz si 2167Mbps in cele doua benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicatii. Totodata permite conectarea pe wireless a unui numar de pana la 90 de dispozitive, in functie de tipul de trafic.

tp

Sa vedem ce fac tehnologiile cu care este dotat Archer C5400X:

Smart Connect permite conectarea dispozitivelor la una din cele trei benzi de frecventa, in functie de necesitati, pentru conexiuni stabile si rapide.

4×4 MU-MIMO realizeaza comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decat routerele obisnuite cu tehnologie AC, in timp ce NitroQAM mareste cu 25% vitezele maxime Wi-Fi in toate benzile.

RangeBoost creste sensibilitatea semnalului, ajutand dispozitivele aflate la periferia retelei sau mai putin performante sa se conecteze.

Private Storage este un cloud personal, prin aplicatia TP-Link FileBank utilizatorii poti accesa in siguranta datele stocate in memoria interna de 16GB a routerului sau pe dispozitivele de stocare conectate la cele 2 porturi USB 3.0.

VPN-ul cu Accelerator Hardware, cu ajutorul unui procesor dedicat securitatii (SPU – Security Processing Unit), asigura criptarea si decriptarea pachetelor VPN la viteze foarte mari, fara a afecta alte procese sustinute de router.

Link Aggregation permite agregarea a doua conexiuni gigabit pentru transferuri de date ultra rapid, teoretic la 2 Gbps.

Archer AC5400X este si primul model TP-Link cu stocare interna de 16GB, VPN cu accelerator hardware, functie Link Aggregation si 8 porturi LAN.

Compatibilitate IFTTT. C5400X ofera compatibilitate cu tehnologia IFTTT pentru conexiuni cu dispozitive Smart Home.

Setarea este facila prin Quick Setup by Bluetooth direct de pe smartphone cu ajutorul aplicatiei Tether.

In plus are si TP-Link HomeCare – un pachet software ce cuprinde protectie antivirus de la Trend Micro, Control parental si QoS.

 

Produsul va fi disponibil pe piata in trimestrul 3 la un pret de aproximativ 1999 de lei.

Archer C5400X poate fi vazut la standul TP-Link de la East European Comic Con, pavilion C5, Romexpo.  Comic Con se deruleaza intre 5 si 7 mai 2017.

 

P.S.

Probabil ca asa un router o sa isi ia Liviu Dragnea ca sa i se duca mai repede mesajele pe whatapp, inainte sa le intercepteze Laura Codruta Kovesi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s