Google a lansat Atelierul Digital

Atelierul Digital

Adresa platformei este https://atelieruldigital.withgoogle.com/.
Atelierul Digital este o platforma online pentru cresterea competentelor digitale, dedicata studentilor si antreprenorilor din Romania. Accesul la platforma online gratuit siofera tinerilor pregatire in domeniul marketingului digital si in dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului.

Nevoia de competente digitale este una dintre cele mai mari provocari ale Uniunii Europene si ale Europei Centrale si de Est in particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, in viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostinte digitale. Comisia Europeana estimeaza ca, pana in 2020, 825.000 de locuri de munca vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj. Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste competente digitale. Doar 16% dintre romani au cunostinte digitale de baza, in comparatie cu media de 30% a EU15.

43% dintre romani declara ca nu au deloc competente digitale, ceea ce este mult peste media de 25% in tarile NMS13 si 14% in EU15.
Atelierul Digital ofera pregatire in lumea digitala sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gama cuprinzatoare de domenii: de la cum sa-ti construiesti prezenta online, la campanii de marketing in social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienti. Utilizatorii pot alege o anumita tema pe care vor sa se pregateasca sau sa urmeze intregul curs online. La final, pot alege sa dea un test si, daca il trec, vor primi o certificare din partea Google si IAB Europe. Intregul curs cuprinde 89 de lectii, impartite in 23 de teme. Lista completa a cursurilor este aici: https://goo.gl/b75sP6.

Orice persoana interesata poate urma gratuit cursurile, inscrierea se face la adresa: https://goo.gl/qBjN6Q.
EU15 inseamna – Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie

2 NMS13 inseamna – Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s