Nou Nikon „vechi” – Nikon Df

Nikon  a lansat in Romania modelul Df, care este un nou gen de aparat foto digital. Are vizare prin obiectiv, ca un DSLR actual, dar este construit in stil retro. Nikon Df  seamana cu aparatele Nikon clasice, cu film de 35 mm. Noul aparat va fi livrat impreuna cu un obiectiv in editie speciala de la Nikon cu aspect retro, cunoscutul NIKKOR AF-S 50mm f/1.8G.

Nikon_Df_fata

Df are un senzorul de la Nikon D4 (CMOS in format FX, de 16,2 megapixeli) si procesorul EXPEED 3 – care vine tot de la D4 , varful gamei profesionale de la Nikon care costa 5600 de euro. In  ISO urca pana la 204.800 (echivalent).

Nikon_Df_spate

Controlul aparatului se face prin intermediul selectoarelor mecanice, care permit o operare simpla si sigura. Sensibilitatea ISO, compensarea expunerii, modul de expunere si modul de declansare pot fi setate direct prin intermediul acestora, fara a utiliza meniul aparatului foto. Vizorul cu pentaprisma din sticla ofera o acoperire de aproximativ 100% a cadrului si o marire de 0,7x, precum si un mod de decupare DX cu marcaj pe vizor.

Nikon_Df_sus

Modelul Df are o parghie pentru cuplarea dispozitivului de masurare  care permite atasarea directa la aparatul foto chiar si a obiectivelor NIKKOR non-AI. Cand se fotografiaza cu un obiectiv non-AI in modurile A (Prioritate diafragma) sau M (Manual), aparatul foto Df permite masurarea la diafragma maxima, la fel ca in cazul obiectivelor AI. Caracteristicile obiectivului, precum distanta focala si setarea de diafragma maxima pot fi definite usor cu ajutorul unor setari simple ale aparatului foto, permitand acestuia sa recunoasca setarea de diafragma si sa calculeze expunerea corecta.
Nikon_Df_lateral

Este sensibil pana la -1 EV si compatibil cu obiective de pana la f/8, are patru moduri zona AF (inclusiv urmarire 3D),  asa ca sistemul AF al aparatului foto Df asigura o acoperire rapida si precisa pe intregul cadru, chiar si in conditii de iluminare dificila. Unitatea obturator extrem de precisa a fost testata la 150.000 de cicluri, cu un timp de expunere minim de 1/4.000 s si sincronizare cu blitul de pana la 1/200s.

Modelul Df permite efectuarea manuala a unor setari extrem de precise pentru balansul de alb, permitandu-va sa atribuiti un balans de alb in punct unic zonei specifice a cadrului pe care o selectati in timpul fotografierii cu vizualizare in timp real.

Nikon_Df_fata_lateral

Nikon Df va fi disponibil  la partenerii Nikon din Romania la sfarsitul lunii noiembrie. 

Neoficial pretul este aproximativ 9.000 RON, mai putin de jumatate din pretul lui D4.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s