Statiile TIR-istilor controlate de politie si ANCOM

ANCOM şi IPJ Neamţ au trecut la valul doi de verificari ale staţiilor de emisie-recepţie  in banda de 27 MHz (Citizen Band). Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, au efectuat  in 30 octombrie, o acţiune de control la autovehiculele echipate cu staţii mobile de emisie-recepţie care utilizează banda de 27 MHz. Acţiunea a avut drept obiectiv controlul echipamentelor folosite de şoferii care circulau în apropierea municipiului Roman, pentru a verifica în ce măsură respectă acestea specificaţiile tehnice stabilite de lege. Acţiunea de control a avut loc la intersecţia drumurilor europene E85 şi E583 din apropierea municipiului Roman, unde, timp de câteva ore, reprezentanţii ANCOM împreună cu agenţi ai Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Neamţ au verificat echipamentele de radiocomunicaţii mobile instalate pe 26 de autovehicule. În urma acestor controale, s-a constatat că 3 dintre şoferii opriţi pentru verificări foloseau staţii care nu erau conforme cu standardele, având caracteristici tehnice diferite de cele legale.

Echipamentele fie nu aveau marcajul CE, fie emiteau cu o putere peste cea maximă reglementată de 4 Watt, abaterile identificate fiind sancţionate cu avertisment.

O acţiune similară a avut loc în luna septembrie în judeţul Neamţ, reprezentanţii ANCOM împreună cu cei ai Poliţiei Rutiere sancţionând 3 şoferi cu avertisment pentru aceleaşi abateri.

Staţiile mobile de radiocomunicaţii care emit în „banda civică” de 27 MHz pot fi folosite fără licenţă de utilizare însă puterea reglementată  este de maximum 4 Watt (putere efectiv radiată), iar parametrii tehnici de funcţionare sunt stabiliţi de ANCOM prin Decizia 1.722/2011.

Aceste acţiuni urmăresc să asigure disciplina celor care folosesc ‘banda civică’ şi au, cel puţin în această primă fază, scopul de a creşte gradul de conştientizare al şoferilor cu privire la faptul că există reguli şi pentru aşa numita ‘bandă liberă’ şi că aceste reguli au fost stabilite pentru a asigura utilizarea benzii în bune condiţii de către toţi participanţii la trafic şi de către toţi utilizatorii de spectru. Echipamentele de emisie – recepţie disponibile pe piaţă respectă normele tehnice în vigoare, însă mărirea puterii de emisie se face de către posesorii acestora. E bine să se ştie şi că nerespectarea acestor reguli se sancţionează, iar amenda minimă este de 5000 de lei.” a declarat Cristin POPA, Directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

ANCOM va continua aceste acţiuni de control împreună cu Poliţia Rutieră în mai multe oraşe din ţară, dar şi de-a lungul drumurilor europene şi naţionale, pentru a se asigura ca toţi utilizatorii acestei benzi de frecvenţe o folosesc în cele mai bune condiţii.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s