Android in taxiuri

Romtelecom a lansat un sistem de  Taxi Management bazat pe platforma Android.

Ce face de fapt acesta? Ajuta dispeceratul sa gestioneze mai bine flota si deci sa isi creasca eficienţa  cu pana la 20%, prin automatizarea procesului de alocare a comenzilor catre soferi. Desi pare mare inginerie, de fapt nu este.  Solutia este folosita in prezent de cateva companii de taximetrie si cateva mii de utilizatori in toata lumea. 

Baza are un computer si o legatura la internet iar soferii au telefoane cu andoid si deasemenea conexiuni la net. Clientul suna, face comanda si da adresa. Dispeceratul are pe ecran pozitia tutror masinilor din flota si poate sa aloce automat cea mai apropiata masina de adresa clientului. Sistemul se bazeaza pe cloud computing si permite monitorizarea în timp real a flotei de masini, soferii pot sa primeasca direct pe telefonul mobil comenzile, pot sa le accepte sau sa le refuze si deasemenea, la dispecerat apar pe harta cu statusul actualizat, fie ca sunt liberi, ocupati sau in afara programului.

„Ştim că dispecerizarea în timp real este esenţială pentru activitatea de taximetrie, iar Romtelecom a găsit cea mai bună soluţie pentru a susţine aceste companii: indiferent de locaţia şoferilor, soluţia le oferă datele necesare, în timp real. În plus, aplicaţia de dispecerizare poate fi rulată de pe orice terminal (desktop sau laptop) conectat la internet, ceea ce o face foarte prietenoasă şi uşor de folosit,” a declarat George Makowski, Director Executiv Comercial, segmet business, Romtelecom.

Aplicatia permite atat alocarea automata (catre cea mai apropiata masina de adresa clientului) cat si manuala. Deasemenea exista posibilitatea de a calcula costul
călătoriei inainte de a porni. Aplicatia instalata pe telefoanele soferilor afiseaza ruta pe harta cu ajutorul GPS-ului incorporat. Solutia include si un buton
de panica pentru sofer, care anunta dispeceratul ca acesta are probleme si in plus permite si localizarea acestuia pe harta.  Costul solutiei este de 13,5 euro pe luna pentru fiecare masină din flota. O versiune pentru IOS (iPhone) o sa fie  lansata in  iunie 2012. 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s