Putina educatie

Sony a adus la Bucuresti expozitia Sony World Photography Awards 2012, cea care este deschisa atat fotografilor profesionisti cat si amatorilor. Asta inseama ca puteti vedea 70 din cele mai tari fotografii din lume, selecate dintr-un total de 112.000 de imagini. Expozitia este deschisa pana pe 30 mai la Cafeneaua Verona, de sub Librăria Cărturești. In week-end-ul 19-20 mai, acolo a avut loc si un seminar gratuit, tinut de fotograful Simion Buia, pe trei teme: „Make-up portrait”, „Romanian fashion portrait” și „Portrait yourself“. Alte evenimente asemanatoare vor fi anuntate tot pe site-ul Sony www.sony.ro.

Fotograful Simion Buia le-a explicat celor prezenti care sunt ingredientele tehnice si artistice ale unei fotografii reusite. Cursantii au putut sa puna imediat in practica ce aflau, pentru ca au avut la dispozitie aparate din gama Alpha si NEX, inclusiv noul NEX F3 si varful de gama NEX 7. Mai mult, ei au plecat acasa cu fotografiile facute la curs, pentru ca au primit un card Sony pe care au facut „operele de arta”.

Una din lectiile predate la „Romanian fashion portrait” a fost aceea ca fiecare portret trebuie sa aiba ochiii vii – iar acest efect se obtine prin reflexia unei surse de lumina in ochi. Si cum se stie ca e bine sa stii toate regulile, pentru ca mai apoi sa le incalci cu buna stiinta, una din fotografiile castigatoare din expozite nu respecta aceasta regula. Dar asta contribuie la erul trist si apasator din portretul in cauza.

Pentru sectiunea „Make-up portrait” a fost folosit un manechin profesionist care a fost machiat de Suzana Mira.

Forografiile sunt realizate cu NEX 5 si NEX F3 si nu sunt prelucrate in calculator.

La seminar au fost prezenti si specialistii Sony care au ajutat la potrivirea aparatelor in functie de diferitele situatii de iluminare.

O alta lectie importanta a fost aceea ca unghiul din care faci fotografia poate sa schimbe o poza banala intr-o fotografie preimata. Pentru asta trebuie insa sa faci anumite sacrificii. Simion Buia nu a ezitat sa se culce la pamant pentru a demonstra cum se face o imagine buna.

Desemenea, diferitele metode de iluminare in studio au fost prezentate pe rand. Cel mai mare succes l-a avut tipul de iluminare Rembrandt, poate si pentru faptul ca nu este foarte greu de obtinut atunci cand ai lumini de studio.

Una peste alta, cursantii au plecat acasa cu noi scheme care sa ii ajute sa faca fotografii mai bune.  Doar subiecte le mai trebuie.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Foto și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s