Un soi de Siri pt Romania

Oricat de destept este sistemul care intelege intrebarile si scrie text dupa dictare, daca nu e in limba ta, nu te ajuta foarte mult.

In curand Dragon dictation o sa inteleaga cand ii vorbesti in limba romana.

Nu o sa ia comenzi precum Siri, pentru ca Siri a fost implementata in sistemul de operare si cu aplicatiile adaugate ulterior nu e asa de usor. Sistemele din spatele aplicatiilor sunt insa foarte asemanatoare, pentru ca, se pare, sunt produse de aceeasi companie. Ca sa intelegeti cum functioneaza, am sa va dau cateva detalii. Cand dictezi cuvantul „facui”, acesta este inregistrat si trimis catre o ferma de servere. Ca sa nu dureze mult, inregistrarea nu e trimisa ca un fisier, ci ca stream, ca la youtube, unde nu stai 3 minute ca sa se incarce un film de 3 minute. Filmul ruleaza, desi nu e incarcat total, nu? Asa si cu vocea care este trimisa la „dactilografiere”. Desi nu pare mare lucru asta e o mare inventie, mai ales in combinatie cu sistemul care recunoaste cuvintele. Pentru ca nici acesta nu lucreaza cu untregul cuvant, ci cu bucati din el. In sistem nu exista inregistrat cuvantul „facui”, ci „fa” si „cui”. Din aceste parti de cuvant el este „ghicit” si transcris iar apoi trimis inapoi utilizatorului. Pentru ca totul se face pe bucatele, totul se misca foarte repede. Sistemul invata din greseli. Daca nu nimereste un cuvant, poti sa il corectezi tu, iar sistemul o sa tina minte si data viitoare o sa il nimereasca din prima. Mai este o aplicatie numita Dragon Search care te ajuta sa dictezi ce vrei sa cauti pe net sau in telefon. El oricum cauta peste tot si iti ofera optiuni. Mai jos George Buhnici demonstreaza cum merge Dragon Dictation, care o sa fie disponibil gratuit pe App Store in 10 zile. Nu stiu daca se vede foarte bine, dar Dragon Dictation a nimerit foarte repede si precis ce se dicteaza.

Desi nu este lansat, eu am o versiune de test. Nu am voie sa o dau la liber pentru ca sunt unele limitari tehnice, dar daca cineva vrea sa o incerce poate sa lase o adresa de mail in comentarii si o sa cautam o solutie.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s