Televizor Samsung OLED de 55 de inchi

Samsung a lansat la CES 2012 cel mai mare televizor OLED din lume, model ce a fost deja distins cu premiul CES Best of Innovations.

Dar sa vedem intai de ce se entuziasmeaza toata lumea cand e vorba de OLED. Toata treaba tine de pixel. Un pixel de la un televizor cu plasma este format din 3 blitzuri foarte mici colorate rosu, verde si albastru. Cand toate se aprind genereaza lumina alba. Cand nu, ramane predominanta culoarea celui aprins. Aceste televizoare au culori foarte bune dar sunt scumpe. In cazul televizoarelor LCD sistemul este diferit: pixelul este format din 3 celule LCD care atunci cand sunt deschise lasa lumina sa treaca prin ele, iar cand sunt inchise lasa sa treaca doar lumina de o anumita culoare. E ca si cum unei perechi de ochelari de soare ii dispar si ii apar lentilele pentru a produce niste variatii de culoare. In cazul acestui sistem costurile de productie sunt mai reduse dar cand toti subpixelii sunt inchisi, ca sa redea negru, acesta nu este negru absolut, pentru ca mai scapa lumina. Si in sfarsit in cazul tehnologiei OLED treaba sta asa: fiecare subpixel este un led colorat; stiti deja – unul rosu, unul verde si unul albastru. De aceea in cazul ecranelor OLED culorile sunt asa de puternice. Si aici apare si diferenta cea mai mare: rata de contrast in cazul acestor ecrane este foarte mare pentru ca atunci cand in imagine este ceva negru, este negru absolut, pentru ca niciun led nu se mai aprinde. Din aceasta cauza monitoarele cu OLED sunt si mai economice decat celelalte. Dar sa ne intoarcem la Samsung.

Ecranul OLED este realizat dintr-un singur panou de sticlă şi utilizează
tehnologia Samsung Super OLED pentru o calitate superioară a imaginii. Tehnologia are de asemenea capacitatea de a diferentia între diferite grade de negru si de umbre, pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de cele mai mici detalii,
chiar si in scene intunecate. Deoarece tehnologia Super OLED presupune subpixeli RGB ce emit lumina in mod individual si nu necesita o iluminare posterioara, televizorul cantareste cu mult mai putin decat un aparat standard. Televizorul Samsung Super OLED dispune de noua tehnologie Smart Interaction, prin care utilizatorii pot porni sau opri televizorul, ajusta volumul sau activa aplicatii doar prin folosirea unor gesturi ale mainii, a comenzilor vocale si a recunoasterii faciale. Acesta dispune de un procesor dual core pentru tehnologiile Smart Interaction, Samsung Apps, funcaia 3D si capacitatea de multitasking. In plus, Samsung Super OLED ofera un timp de raspuns mai rapid decat LED, eliminand practic neclaritatile cauzate de miscare, chiar si in scenele cu actiune intensa.
Televizorul Super OLED Samsung va fi disponibil pe piata la nivel mondial anul acesta.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s