Samsung NX 100 review

Samsung NX 100 este un competitor direct al aparatelor de fotografiat care tind sa inlocuiasca DSLR-urile din mainile “pasionatilor” de fotografie. Aceasta categorie este cea in care se incadreaza aceia care si-au cumparat aparate foto profesionale sau semiprofesionale pentru uz personal; adica nu fac bani cu ajutorul lor. Dupa o perioada acestia si-au dat seama ca totusi calitatea superioara a fotografiilor realizate cu un DSLR vine la un pret prea mare. Si aici nu vorbim doar de bani. Aparatele semiprofesionale sunt scumpe dar sunt si voluminoase si grele, in plus necesita o multime de accesorii pentru a face ceea ce face un pic mai prost o camera compacta. Solutia a fost sa se combine avantajele celor 2 clase. Asa au aparut aparatele mirrorless, adica fara oglinda. Nu am sa intru prea tare in detalii tehnice, doar o sa va spun ca acestea sunt un pic mai mari decat compactele, dar au lentile interschimbabile ca DSLR-urile normale si cam toate avantajele acestora. In aceasta familie intra Sony NEX, Olympus PEN, Clasa G de la Panasonic, Samsung NX si la limitaFujix100. Acesta din urma nu are lentile interschimbabile, dar este foarte bine cotat chiar daca intra in joc doar cu o lentila fixa.

Despre Samsung  NX 100 trebuie spus ca prezinta un buton pe obiectiv care aduce savoarea folosirii camerelor pe film in discutie. Acesta poate sa fie folosit pentru a schimba 3 valori consecutiv: ISO, balansul de alb si supra expunerea. Dupa ce este apasat butonul if, setarea se face de la inelul de pe obiectiv care aminteste ce aparatele cu film. Deasemenea obiectivul se poate strange pentru transport in asa fel incat sa ocupe mai putin loc si sa isi protejeze lentila frontala. Cand este strans 20-50mm echivalent 30-75mm cu deschidere F3.5-5.6 este la fel de mare ca celalalt obiectiv disponibil, pancake-ul de 20mm cu F2.8. pentru ca are captor crop la fel cu cele prezente pe DSLR profunzimea este extrem de flexibila si puteti face poze cu un DOF spectaculos. In materie de obiective mai sunt anuntate un 30mm F2,  un 60mm macro  un 16mm si un 85mm pentru portrete.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Foto și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Samsung NX 100 review

  1. Pingback: M-am miscat bine, sambata | Umblu liber

  2. Danny zice:

    Chiar este o diferenta de pret…la calitate nu chiar. Am folosit si un Nikon si un NX si am ramas surprins de calitatea pozelor facute de NX. NX100 am eu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s