Azi VOCE HD. Maine, 3D?

 

Orange a lansat serviciul de voce HD in Romania. In Republica Moldova era deja disponibil de un an jumate, dar cine tine cont. Acum ca avem si noi sa va explic ce face: calitatea sunetului vocii este de 2 ori mai buna decat in cazul GSM-ului clasic. Bref, sunetul nu o sa mai fie atat de “telefonic” ci o sa fie mai aproape de cel de la radio, adica mai clar si mai plin. In plus, zgomotul ambiental o sa fie filtrat cu ajutorul unui nou codec, iar in loc de huruitul motorului atunci cand te gasesti in masina, o sa auzi niste zgomote ciudate, infundate, metalice – care sunt resturile sunetului ambiental filtrat.

Serviciul poate fi folosit doar intre doua telefoane care sunt compatibile HD si numai in aria de acoperire 3G. A, si doar pentru apelurile intre 2 abonati care se afla in Romania, ca in afara nu este implementat peste tot. In rest, trebuie sa subliniez ca serviciul este gratuit. La ora asta Orange ofera 3 telefoane compatibile HD Voice: Samsung Galaxy Mini, Nokia E5 si Nokia N8. Celor care nu le merge serviciul pot sa incerce o actualizare a softului. Conform datelor celor de la Orange, acum sunt 25.000 de telefoane care suporta HD Voice, iar din 2012 oficialii Orange cred se va ajunge la 100.000. O alta noutate de la Orange este solutia Extra Signal. Pentru firme se pot monta relee speciale care sa imbunatateasca acoperirea 3G si 3G+ din interiorul sediilor, pentru semnal mai bun la net. Pai eu stiam ca daca ai 20 de clienti platitori intr-o locatie – ai grija sa primeasca serviciul pe care il platesc, nu pui receptia ca extra-optiune. Dar ma rog, cred ca nu stiu eu cum se fac banii.

PS – bonus va ofer proiectia care a avut loc pe cladirea Arhitecturii, la fantana, in Piata Universitatii, cu ocazia lansarii.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Telefoane mobile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s