O parola de neghicit

Cu o multime de servicii online pe care avem tot felul de date care mai de care mai secrete, trebuie sa avem parole puternice.

Daca va intreb cum arata o parola puternica probabil ca foarte putini dintre voi or sa raspunda: o parola care contine atat cifre cat si litere, unele dintre ele majuscule si amestecate alandala cateva semne de punctuatie sau caractere speciale. Una din capcanele in care poti cadea este sa iti pui drept parola un lucru la care tii mult, ca sa nu uiti niciodata parola. Insa cei care te cunosc, fie ca sunt prieteni sau dusmani, pot sa nimereasca, dupa mai multe incercari, combinatia castigatoare.

Acest procedeu se numeste social engineering. Un alt mod de a sparge parolele este folosirea unor programe care incearca toate combinatiile posibile pana nimeresc. De aceea, mai nou, site-urile de mailuri sau retele sociale (gmail, yahoo, facebook, twitter) se blocheaza dupa 3-4 incercari nereusite si cer informatii suplimentare. Ca sa va aparati de cei care ar putea incerca sa sparga contul cu social engineering puteti sa va alegeti o parola la care nu se gandeste nimeni. Nici macar voi. Cum puteti face asta? Aici va vin eu in ajutor.

Pentru o asemenea parola puteti sa mergeti pe randomkeygen.com. Portalul va pune la dispozitie parole generate aleatoriu, pe care doar daca la priviti vi se blocheaza creierul si trebuie sa clipiti de 3 ori pana rebootati. Dar, dupa ce treceti de primul soc, o sa vedeti ca in ciuda faptului ca este foarte complicata, nu este imposibil de memorat. Si ramane imposibl de ghicit. Deci este o afacere buna.

Iata un exemplu de parola tare: LvS3tn6?O*CGEwX7TVZp2l0B3BQS[1

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s