Flash USB criptat

Unele memorii USB mai pricopsite au sisteme de criptare care permit pastrarea in siguranta a datelor, dar costa destul de mult. Dar exista si o varianta gratuita pentru a face asta, asa ca nu va dau detaliile si in 2 timpi si 3 miscari aveti propria memorie USB criptata.

Pentru asta aveti nevoie de un stick de memorie si un calculator cu acces la internet. Cum ati ghicit probabil trebuie sa descarcati o aplicatie gratuita care o sa se ocupe de criptarea datelor. Aceasta se numeste TrueCrypt si e gata sa cripteze la copiere toate informatiile pe care pe puneti in memoria flash. Datale nu vor putea fi citite sau copiate fara parola pe care o puneti la inceput.

Utilizarea este simpla: dupa ce se instaleaza programul si se conecteaza flash-ul prin cativa pasi, totul este la fel de accesibil ca atunci cand nimic nu ar fi criptat. Fisierele sunt asa cum le stiati pe calculator, se deschid se copiaza si se sterg in maniera clasica. Dupa ce deconectati flash-ul si inchideti programul, datele devin inaccesibile. Sunt o gramada de optiuni de securitate pe care le puteti alege, cum ar fi stergerea continutului dupa un numar de incercari nereusite de conectare.

Asadar, programul il gasiti aici si cum se poate folosi cu un flash USB vedeti aici.

Programul nu solicita calculatorul prea mult si nici nu lasa niciun fel de informatii necriptate pe hard, pentru ca toata decriptarea are loc in memoria RAM si se face pe bucati, astfel incat nu ingreuneaza inutil sistemul. Se poate folosi si prin criptarea unui folder din calculator, iar pentru asta aveti un tutorial aici.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s