Pentru cele 1000 de cuvinte

Personal nu printez mult. Gasesc mai folositoare o varianta editabila a unui text, asa ca dau mailuri, salvez pe telefonul mobil sau pe Stickul USB. Dar cand vine vorba de poze, imprimarea unei imagini este incununarea efortului de a face o poza buna. Asa ca atunci cand printez fotografii sunt foarte pretentios.

Pana acum daca aveam ceva important de facut, o imagine care trebuia sa iasa fara cusur in privinta calitatii si a durabilitatii, mergeam tot la vechiul centru de developare foto unde printam pe hartie fotografica normala. Imprimantele color cu jet de cerneala pe care le-am folosit pana acum aveau multiple avantaje, dar nu produceau imagini pe care sa le prezinti intr-o expotitie fotografica. E adevarat, era vorba de printere cu  3 culori.

Unul din punctele forte ale imprimantei de care v-o prezint astazi este faptul ca lucreaza cu 6 culori. Se cheama Epson Stylus Photo P50 si a fost facuta sa stea chiar si pe un pian cu coada. Carcasa de plastic negru licios si forma fara prea multe briz-brizuri o fac un accesoriu elegant. Dar nu cu aceste calitati mi-a luat ochii.

Mi-a placut ca printeaza simplu pe hartie foto fara sa fie necesare adaptoare speciale pentru formatul 10×15 si ca o face repede. Poata sa imprime si  CD-uri si chiar pe hartie A4, dar evident nu pentru printat texte pe hartie normala iei un Epson cu 6 culori. Este facuta pentru pretentiosi si profesionisti. Si este si foarte economica. Are cate un cartus separat pentru fiecare culoare.

Chiar daca sunt cam scumpe, macar atunci cand se termina o culoare, doar una schimbi. Si asta se intampla des. De examplu, daca ai de scos mai multe poze cu natura, cu mult cer albastru pe fundal, primul se duce albastrul. Ma rog, Cyan si Magenta, dar nu intram in detalii. Asadar, schimbi si mergi mai departe.

Ca interfata, Stylus P50 prezinta la raport doar 3 butoane. Unul de pornire, unul pentru accesarea cartuselor si al treilea pentru anularea comenzilor.

Tava telescopica din fata se scoate si se intoarce, devenind astfel suport pentru CD-uri. Din pacate nu are cititor de carduri si nu poate sa printeze fara calculator.

Ca toate imprimantele Epson si Stylus Photo P50 foloseste un cap piezo-electric in care se pun cartusele cu cerneala. Calitatea imaginilor este ireprosabila. Iar problema pretului cartuselor a fost rezolvata de terti, care porduc sisteme de alimentare continua cu cerneala. Asa, imprimanta asta se transforma intr-o mica tipografie. Pretul imprimantei este de 4-500 de lei iar un cartus costa cam 50 de lei.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu