Toate cartile sa apeleze la mine: Libretto

Atunci cand a aparut in Statele Unite, Kindle a revolutionat piata de carti electronice. La noi s-a mai stat pe loc o vreme. Asta si pentru ca un Kindle adus din State in Romania era ca pestele pe uscat, fiindca legatura cu libraria de carti electronice se facea numai pe o retea de telefonie mobila americana. Deci nu am beneficiat de acel val. Dar se pare ca ne facem valul nostru.

Dupa ce a aparut Story de la iRiver, care se pare ca a tinut cont de specificul romanesc atunci cand a fost conceput, pentru ca avea conexiune wifi, deci fara abonament, deci pentru oameni saraci, acum vine si E-Book Reader-ul Prestigio Libretto PER5062B care aduce si mai multe facilitati pentru cei din tara noastra. Acest dispozitiv, nu doar ca stie sa afiseze o multitudine de formate, nu numai ca stie sa redea si audiobookuri, dar are si wifi si ecran sensibil la atingere.

Si da, este vorba de ecranul clasic pentru aceste dispozitive, cel cu e-ink. Asta inseamna ca poti sa citesti ziare de pe net acolo unde ai wifi prezent dar poti sa alegi si una din cartile pe care le inmagazinezi in memoria interna de 2 giga. Pare mare, dar nu e tot, pentru ca mai are si un slot de micro sd care poate sa fie pana la 32 de giga. In conditiile in care o carte are in medie cativa mega, spatiul este imens.

Ecranul de 6 inci are o rezolutie de  800 x 600 si poate sa afiseze fisiere in format  TXT, PDF, HTML, EPUB sau Imagini: JPEG, BMP, PNG. Are o Greutate de  240 g si pentru dimensiunile sale este foarte usor. Poate fi folosit pe internet, dar nu e  vorba de navigare in senscul clasic al cuvantului; rata de refresh este de cam jumatatte de secunda, asa ca nu se poate spune ca poti sa faci browsing pe libreto. Dar e bun pentru citit bloguri sau ziare. Insa marele avantaj e ca ai mereu o bibliotec plina la tine atunci cand il ai in buzunar. Cu functia de cautare poate sa devina o scula importanta.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Toate cartile sa apeleze la mine: Libretto

  1. Pingback: Tweets that mention Toate cartile sa apeleze la mine: Libretto | Gradinariu's Gadget Blog -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s