Esti mare fotograf…

Inainte fotograful bun era un meserias, cu ochi de artist, care prindea in cadru un moment important, cu toate personajele bine cadrate si corect expuse. Maine, un fotograf bun va fi cel care are bani.

Pentru ca scopul producatorilor de aparate sa faca un fotograf bun din oricine. Din oricine are bani. Iei un aparat destept si gata: esti profi. Paradoxal in hora producatorilor de aparate foto se prind companii din cele mai diverse domenii.

Astazi e randul celor de la Adobe care au produs o lentila minune care permite corectarea focusului dupa ce fotografia a fost facuta. In cazul in care nu stiti, focusul se face din obiectiv si daca ai facut o fotografie foarte neclara din cauza asta, nu ai ce sa ii mai faci sa o salvezi. Ei bine, cei de la Adobe pot. Asta pentru ca au inventat o lentila cu microlentile care nu fac o imagine, ci mai multe. Mult mai multe.

La final poza arata ca un fagure cu multe imagini mici pe care calculatorul le interpreteaza si cu un simplu slider imaginea poate fi transformata intr-una clasica si apoi focusul in poza poate fi plimbat inainte si inapoi pana cand ajunge unde te intereseaza. Asa ca de acum doar ridici aparatul si faci o poza. Pe urma cand ajungi acasa o recadrezi, in liniste si pe urma te joci cu focusul pana cand obtii cel mai bun rezultat. E destul de clar cum functioneaza in clipul de pe Engadget:

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s