Baterii „medio-prietenoase”

Nu stiu daca ati auzit, dar bateriile nu sunt foarte bine primite de mediu dupa ce sunt aruncate de dumneavoastra in cosul de gunoi pe motiv ca s-au terminat. Acestea contin tot felul de metale grele care polueaza solul in care ajung atunci cand nu sunt reciclate si merg la groapa de gunoi.

Fuji EnviroMAX

La capatul celalalt al gradului de eficienta sunt acumulatorii, care sunt mai eco-friendly pentru ca sunt folositi de mult mai multe ori, daca sunt utilizati corect. Ca sa fiu exact, de peste 1000 de ori daca nu sunt incarcati decat atunci cand sunt descarcati.

Vorbesc aici de cei pe baza de nichel-cadmiu sau nichel-metal. Ei bine acum a aparut ceva care se plaseaza intre cele 2 tipuri de baterii. Desi sunt de unica folosinta acestea sunt mai putin daunatoare pentru mediu. Numele lor, Fuji EnviroMAX, nu va spune foarte mult. Dar am sa va spun eu.

Lansate la CES  bateriile produse de Fuji sunt cele mai ecologice baterii de unica folosinta. Nu sunt la fel de eco precum cele reincarcabile, dar au o serie de avantaje fata de cele vechi. In primul rand nu contin cadmiu sau mercur sau alte metale grele. Carcasa este facuta din acelasi plastic din care sunt facute sticlele de racoritoare. Desi pet-urile sunt reciclabile, aruncate pe camp si ele pot deveni o problema de mediu.

Totusi, pana la aceasta ora Fuji EnviroMAX sunt cele mai curate baterii din lume. Chiar si ambalajul in care se vand bateriile este reciclat. Sunt disponibile in variantele R20 R6 si R3 si tin mai mult decat bateriile alcaline. In conditiile in care de cele mai multe ori ultimul strop de energie, cel care te ajuta sa termini treaba, este cel mai important, bateriile eco le-ar putea inlocui pe cele clasice in scurt timp.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Baterii „medio-prietenoase”

  1. silviu zice:

    Interesanta strategie a celor de la FUJI.Mai devreme sau mai târziu toti producatorii vor trebui sa se alinieze acestor standarde.

    • Deja piata se misca spre acumulatori si mici solutii solare. Sunt deja telefoane care se incarca de la soare, plus incarcatoare universale cu celule foto-voltaice. La ora asta am doar putine dispozitive in casa ce mai merg cu baterii R6 sau R3.

  2. alina_pro zice:

    Ce se stie despre pret, comparativ cu bateriile „vechi”? Eu sper ca in curand sa apara acumulatori macar la fel de „curati” ca Fuji EnviroMAX, as plati bucuroasa pretul cerut.

    • Nu stiu inca nimic de pret, dar stiu ca sunt deja pe piata niste baterii care se pot reincarca, desi sunt cam baterii, nu acumulatori in sensul clasic al cuvantului. Vin incarcate si se pot reincarca parca de 500 de ori, nu de 1000 de ori ca acumulatorii normali. E o solutie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s